Ai poftă de ceva dulce și tradițional românesc? Papanașii sunt răspunsul dorinței tale, însă nu ai timp sau chef sa îi prepari singur acasă. Ce faci? Cauți un restaurant de unde poți comanda.
În acest articol vei găsi cele mai bune localuri din oraș unde servesc asemenea preparate.
Un aspect important al plăcerii de a mânca papanași este prepararea lor în sine. Pregătirea acestei prăjituri este un proces meticulos și tradițional, care implică alegerea ingredientelor potrivite și respectarea rețetei autentice.
Restaurantul ALL SEASONS
Restaurantul, o locație elegantă și primitoare, cu o capacitate de 100 de locuri, oferă un meniu diversificat, atât cu bucate tradiționale românești cât și cu specialități internaționale.
Desertul tradițional servit, însoțit de condițiile perfecte pentru a vă satisface poftele, sosește în porții de 300g cun preț rezonabil de 25 lei.
De asemenea All Seasons este și pensiune. Dacă dorești să scapi pentru un weekend de haosul din centrul orașului o ședere la această pensiune este tocmai ceea ce ai nevoie.
Localul se află în una din zonele pline de verdeață a Iașului și anume Bucium, mai exact aici: All Seasons
Iată și câteva dintre părerile clienților mulțumiți ai restaurantului:
“Am servit masa la restaurant. Personal excepțional, și mâncare gustoasa.” -Vlăduț A.
“Pensiunea ALL SEASONS este situata intr-o zona linistita pe una din colinele pline de verdeata ale Iasului, departe de agitatia urbana, cu deschidere la sos. Nationala Iasi-Vaslui.” Irina B
Restaurant OSCAR
Gust și prospețime în farfurie. Restaurantul Oscar este perfect pentru un desert rapid și gustos. O porție de 250g de papanași cu smântână și dulceață va ajunge undeva la 30 de lei.
Localul se află la câteva sute de metri în spatele Casei Studenților. Oscar
Recenziile restaurantului vorbesc de la sine:
“Restaurantul în sine este foarte curat și frumos amenajat cu un vibe bun și personal excepțional, despre mâncare nu pot spune decât ca este suculentă, cu gust, porții foarte mari la prețuri accesibile și cu un design formidabil, vinurile servite sunt nemaipomenit de bune, recomand acest restaurant de 1000 de ori, mergeți nu veți regreta!! ❤️” -Florentina B.
“Servirea a fost super rapida, chiar daca restaurantul era plin ochi, intr-o duminica seara. Portii mari si mancare cu simt de raspundere.” -Bogdan D.
Restaurant LA PALIA
Cei de la Restauranul La Palia se mândresc cu preparatele lor mereu de calitate și consistente, dar și cu atmosfera localului care negreșit te va ajuta să te relaxezi, unde mâncarea delicioasă joacă un rol important.
O porție de papanași perfecți vine într-o cantitate de 400g la prețul de 40 lei.
Se pare că localurile bune au tendința de a “trage” în aceeași zonă, aceea fiind dragul nostru Bucium. Indicațiile pentru cum sa ajungi aici le gasești la următorul link: Pensiunea La Palia
Cum veștile bune circulă “ din gură- n gură”:
“Ne-a placut foarte mult faptul ca pensiunea are restaurant unde poti manca oricare masa a zilei. Calitatea mancarii este la un nivel de “ca la mama /bunica acasă”. Personalul: prietenos, amabil si eficient. Proprietarul, om de mare calitate.” -L.
“Am avut o experiență culinară remarcabilă la restaurantul La Palia. Mâncarea a fost delicioasă, cu preparate proaspete și arome îmbietoare. Servirea a fost promptă și eficientă, iar personalul a fost amabil și atent la nevoile noastre. Managerul a adăugat o notă de profesionalism și a asigurat că totu
3.l a decurs fără probleme. Recomand cu încredere La Palia pentru o seară relaxantă și savuroasă.” -Stefan I.
Și dacă totuși nu ești sigur/ă de aceste opțiuni atunci oricând poți apela la propriile skill-uri.🙂 😀 Iată o rețetă simplă de papanași moldovenești cu brânză de vaci!
Vei avea nevoie de:
Brânză dulce de vaci 500 g
Ouă 2 buc
Făină 300 g
Coaja rasă de la o lămâie
Zahăr vanilat 4 pliculețe
Praf de copt 4 g
Sare 1/2 linguriță
Ulei pentru prăjit
Smântână pentru decor
Dulceață de vișine/afine/zmeură/coacăze
Etapele de preparare sunt:
1.Amestecați într-un castron brânza de vaci cu galbenușurile, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, praful de copt și sarea.
2.Adăugați apoi făina cernută printr-o sită. Amestecați bine.
3.Bateți albușurile spumă tare și adăugațile peste compoziție. Amestecați cu mișcări ample de jos în sus.
4.Ungeți mâinile și blatul de lucru cu ulei de floarea soarelui. Verificați compoziția dacă este suficient de tare. Dacă este prea moale puteți să mai adăugați puțină făină. Formați 4 cercuri și 4 bile de dimensiuni egale.
5.Prăjiți papanașii în ulei de floarea soareului până se rumenesc bine pe ambele părți. Se prăjesc aproximativ 7-8 minute pe fiecare parte.
6.Scoateți papanașii de la prăjit pe o hârtie absorbantă. Ornați fiecare papanași cu smântână și dulceață de vișine/afine/zmeură/coacăze.
7.Serviți papanașii calzi. Consumați cu moderație!
Rețetă preluată de aici.
Sperăm că cu acest mic ajutor o să vă puteți hotărî unde să savurați o porție delicioasă de papanași cu gust de acasă la noi în oraș. Poftă bună!