Activități în iași de făcut cu prietenii sau familia

Aventura, strigați ura! Iași edition🥳. De la kart-uri la modelare de lut. Ajungem chiar și-n Smash Room!

Știi acel moment când plictiseala pune stăpânire pe situație și pare că nu există niciun fel de scăpare? Când efectiv cauți pe Google activități pe care le poți face cu prietenii sau cu copii/familia în Iași?

În situația asta ne-am aflat și noi când am fost în Iași. Nu pentru că nu există lucruri de făcut sau locuri de vizitat, ci pur și simplu nu știam de unde să începem. Vă las mai jos tot ce trebuie să știți.

După 10 minute de căutare, primul loc a fost ales.

1. Mergem la KARTING!

Stabilim să coborâm în 20 minute și să o luăm ușor, la pas. Cu ocazia asta mai admirăm puțin peisajul. Desigur că tot drumul am stat cu telefonul în mână, fiind fascinată de site-ul lor (vă las link-ul la final 🙂). 34 de karturi electrice, circuit de 550m, circuit supraetajat. Nici că se putea mai bine! Ajungem pe Calea Chișinăului, nr. 132 și încep să simt niște furnicături în tot corpul. “E de la adrenalină!” mi-au explicat băieții. Pe ușa de la intrare este afișat atât programul pentru adulți, cât și cel pentru juniori. Având în vedere că era primul meu circuit, am plătit 100 RON și am primit:

  1. o sesiune de circuit
  2. membership
  3. cagulă 

Am înțeles că se numește “First Time Pass”. Dacă ești membru VMax (trebuie să deții un card de membru) ai parte de tarife mai avantajoase și sesiuni exclusive. O sesiune reprezintă 8 minute de race pe circuit. Știați că aici găsiți cele mai performante go-karturi electrice de pe piață?

Fug să mă echipez! Vă las mai jos detaliile.

VMax, Iași

📍Locație: Calea Chișinăului, nr. 132

☎️ Telefon: 0772 232 034

⏳Program adulți:

Luni – joi: 15:00 – 23:00

Vineri: 15:00 – 24:00

Sâmbătă: 11:00 – 24:00

Duminică: 11:00 – 23:00

⏳Program juniori:

Luni – vineri: 15:00 – 21:00

Weekend: 11:00 – 20:00

💻 Website: https://vmaxiasi.ro/ (după program și tipuri de sesiuni se află lista de prețuri)

2. Next on the list: Prietenii tirului!

Întotdeauna am vrut să mânuiesc o armă letală. Iată că a venit ocazia. Gabriel Dorohoi, fondatorul, spune că este un sport al concentrării și perfecționării. Mai mult decât atât, iți vei dezvolta spiritul responsabilității și al ordinii. Ce-ai putea să-ți dorești mai mult?

Pentru a putea participa la această activitate trebuie să ai cel puțin 18 ani, buletinul sau pașaportul în original și concentrare maximă. Regulamentul complet îl găsiți pe site. Eu am folosit MINI Pachet Pistol care a inclus o linie tragere, un pistol, 25 cartuse, căști antifon, ochelari de protectie și o țintă. Pachetul este individual și costă 250 lei.

Prietenii Tirului, Iași

📍Locație: Valea Pomilor, Iași, Miroslava

☎️ Telefon: 0232 708 710

💻Website: https://www.prieteniitirului.ro/

3. Pornim spre Caferamica

După atât de multă adrenalină am decis să ne “tragem” și sufletul. Practic, ne bem cafeaua și modelăm lut. Trebuie să vă spun că imediat cum am pășit în acest loc, m-am simțit fix ca acasă. Personalul este incredibil de drăguț. Este o oază de liniște în inima orașului Iași, pe Aleea Vasile Alecsandri, nr. 4.

Organizează ateliere de creație liberă sau focusate pe diverse teme specifice! Cred că cel mai frumos sentiment este să poți crea ceva cu mânuțele tale, să îi oferi o formă finală și să îl poți lua acasă… Un fel de trofeu dar mai tare!

Dacă crezi că nu te descurci cu modelatul (totuși, eu zic să încerci) poți cumpăra o cană sau vază, te lași condus de inspirație și o pictezi.

Oh, încă ceva! Cafeaua este miiiinunată! 

Caferamica, Iași

📍Locație: Aleea Vasile Alecsandri, nr. 4

☎️ Telefon: 0751 715 717

⏳Program:

Miercuri – vineri: 14:00 – 22:00

Weekend: 10:00 – 22:00

Luni, marți – închis

💻 Website: https://www.facebook.com/Caferamica/

4. Bătălia intergalactică de la Laser Tag

Deja veterani ai trasului cu arma, ne-am hotărât să înlocuim țintele imobile cu ceva mai plin de viață, mai exact, să ne țintim unii pe alții. Așa a urmat o bătălie de mari proporții în stil SF la Laser Tag Galaxy Arena, o destinație în care universul digital și pasiunea pentru jocuri prinde viață.

Când am pășit înăuntru mă simțeam deja într-o altă galaxie, chiar dacă în realitate mă aflam încă pe Calea Chișinaului 29.

Indiferent de vârstă, niciun adversar nu s-a lăsat prea ușor. Am fost nevoită să iau câteva pauze lungi de hidratare la barul intergalactic în timp ce admiram constelațiile electrizante.

Prețurile variază în funcție de tipul de aventura pe care vrei să o ai, fie ea solo, în echipă, sau pe câți ani lumină vrei să se întindă. Totuși un lucru știu sigur, adrenalina și suspansul nu lipsesc nici o secundă.

Laser Tag Galaxy Arena, Iași

📍Locație: Aleea Chișinăului, nr.29

☎️ Telefon: 0770 340 031

⏳Program:

Luni – vineri: 12:00 – 22:00

Weekend: 10:00 – 22:00

💻 Website: https://galaxyarena.ro/

5. Haos terapeutic aka Smash Room

Următoarea zi a început lovind cu forță în stânga și-n dreapta, eliberându-ne de stresul cauzat de înfrângerile repetate la Laser Tag. Probabil că vă gândiți că am vandalizat camerele de hotel. Ei bine, nu-i așa. Cine s-ar fi gândit că există un loc special amenajat pentru a face totul praf în jurul tău?! Vă zic eu: creatorii Smash Room Iași. MULȚUMIM, băieți! 

Noi am mers în gașcă (4 persoane) și am plătit 175 lei (prețurile diferă în weekend). Ne-au oferit echipamente de protecție șiii….. arme, desigur. Dacă ai pe acasă o mașină de spălat sau vreun alt obiect pe care ai o ură deosebită, adu-l aici. Te descarci, îl distrugi și nu trebuie să te gândești la faptul că ar trebui să cureți tărăboiul pe care l-ai creat. G-E-N-I-A-L!

Smash Room, Iași

📍Locație: Șoseaua Bucium, nr.18

☎️ Telefon: 0748 953 505

⏳Program: Luni – duminică: 11:00 – 21:00

💻 Website: https://smashroomiasi.ro/

6. Nimic fără petreceri

O parte din grupul nostru este în sesiune așa că, EVIDENT, nu puteam să ratăm un party pe cinste. Am aterizat la Master Club. Sunt super friendly cu studenții, uneori organizează petreceri cu intrare gratuită în cinstea lor. Ce poate suna mai bine în urechile unui student decât “party” și “gratis”? Nu? Nimic? Nici măcar “welcome shot”? Nici măcar “Avem darts și biliard”? 

Muzica și dansul ne-au făcut să nu mai simțim nici măcar un pic de oboseală. Zici că aveam cele mai puternice baterii și cineva ne-a apăsat butonul “ON”. Practic, nimic nu mai conta. Putea să vină și sfârșitul lumii, pe noi nu ne afecta:)). Când a răsărit soarele ne-am amintit de examene, dar ne-am promis reciproc că vom repeta experiența. 

Master Club, Iași

📍Locație: Strada Țepeș Vodă, nr. 1

☎️ Telefon: 0730 002 936

⏳Program:

Luni – miercuri: 08:00 – 12:00

Joi: 08:00 – 01:00

Vineri – sâmbătă: 08:00 – 03:00

Duminică: 08:00 – 02:00

💻 Website: https://www.facebook.com/masterclubiasi

7. Cucerind Everestul

Cred ca v-ați dat seama până acum că suntem iubitori de aventură și senzații tari, nu-i așa? Vă provoc să încercați să schimbați puțin aerul junglei urbane și să pășiți în inima naturii la Vivertine sau Climb Again.

Nu contează dacă ești începător sau experimentat, stâncile abrupte și impunătoare te vor pune, cu siguranță, la încercare. Este o experiență pliiină de adrenalină. După ce te asiguri că ai echipamentele potrivite și în stare bună de funcționare, mai rămâne doar un singur lucru de făcut: Să ne vedem în vârf!

📍Locație Vivertine: Strada Anastasie Panu 26, Iași

☎️ Telefon: 0799 505 136

⏳Program:

Luni – Duminica: 08:00 – 20:00

💻 Website: https://www.vivertine.ro/

📍Locație Climb Again: Stradela Plopii Fără Soț 18-22, Iași

☎️ Telefon: 0734 011 115

⏳Program: 

Luni, miercuri, vineri: 16:00 – 22:00

Marți, joi: 17:00 – 22:00 

Sămbătă: 15:00 – 19:00

💻 Website: https://climbagain.ro/climb-again-iasi/

8. Micile Sirene în acțiune!

Pornim agale spre piscină… piscine, mai bine zis, deoarece sunt 2 (una pentru adulți și una pentru copii). Au absolut toate facilitățile necesare, inclusiv cursuri de înot. Pe mine m-a ajutat Maria, a fost extrem de răbdătoare și înțelegătoare. Acum pot spune că, în sfârșit, am învățat să înot. HAPPY ME!!! Mulțumesc, Maria!

Lăsăm băieții să mai escaladeze puțin. Profităm de ocazie și de faptul că la Vivertine există și spa. Răsfățul pe care l-am primit nu poate fi transpus în cuvinte: masaj la patru mâini, masaj terapeutic, masaj cu pietre calde, tot felul de ritualuri divine. TREBUIE să încercați!

📍Locație Vivertine: Strada Anastasie Panu 26, Iași

☎️ Telefon: 0799 505 136

⏳Program:

Luni – Duminica: 08:00 – 20:00

💻 Website: https://www.vivertine.ro/

9. Atelier de gătit!

După activități care au implicat, în marte parte, efort fizic, am decis să o luăm ceva mai ușor astăzi. Soft&Grace a picat la fix! Mergem să gătim (sau să învățăm să gătim, hehe). Fiecare cursant beneficiază de plitele, ustensilele și ingredientele necesare acestei aventuri. Întâi gătim, apoi degustăm! Atelierele sunt pe diferite complexități, astfel încât oricât de novice sau de avansat ai fi, să poți să-l alegi pe cel potrivit cunoștințelor tale. Durează aproximativ 2h30min.

Mai mult decât atât, dacă vrei să înveți despre bucătărie și bazele ei, Soft&Grace au creat un curs special pentru asta, intitulat sugestiv “Chef Basic Course”.

📍Locație Soft&Grace: Strada Sărărie Nr. 98, Iași

☎️ Telefon: 0735 545 454

💻 Website: https://softandgrace.ro

10. Socialskill

Puțină socializare nu strică niciodată… sau puțin Dungeons & Dragons si Catan (bine, puțin mai mult). Am aflat că există o super comunitate care organizează tot felul de evenimente pe parcursul săptămânii. Aici îți poți etala abilitățile tactice și reflexele în lupta cu dragoni sau pe tabla de șah. Joia sunt mereu la Arte Cafe de la 20:00, în zona Copou. Pe grupul de Facebook vă țin la curent cu tot ceea ce trebuie să știți!

💻 Website: https://www.facebook.com/groups/boardgameseventsiasi

Aventura a luat sfârșit. Ne întoarcem fiecare în colțul de țară din care facem parte. Vă spun cu mâna pe inimă că au fost cele mai cele zile posibile.

Acum îmi pare rău că nu v-am povestit și despre obiectivele turistice dar vă las un link *magic*. Poze, descrieri, program. Absolut tot ce vă trebuie ca să vă organizați și să le vizitați.

Spor la treabă!

Distribuie articolul pe social media