Hotărâre pentru construcția unei Săli Polivalente în Iași. Doi ani, 100 de milioane euro de la buget și 10.000 de persoane capacitate

O Sală Polivalentă va fi construită în Iași de către Compania Națională de Investiții, în urma unei investiții de 475 milioane lei de la buget, potrivit unei Hotărâri de Guvern promovată în ședința de joi a Executivului. Ordonatorul de credite în acest proiect este Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

Sala Polivalentă va trebui finalizată în doi ani, fiind situată în zona Moara de Vânt, aproape de Aeroportul Internațional și viitorul Spital Regional de Urgență, respectiv viitorul Stadion „Regele Ferdinand”. Va avea o suprafață desfășurată de 40.000 de metri pătrați, pe patru etaje, iar construcția va fi compusă din sala polivalentă propriu-zisă și încă o sală de antrenament pentru diferite sporturi, având o capacitate totală de 10.000 de persoane.

Cifre-cheie. Sala Polivalentă este constituită din CORP C1 – Sala Polivalentă – cuprinde următoarele funcțiuni: teren de joc, zona de vestiare, cabinet medical, sală antidoping cu grup sanitar, acces sportivi, acces VIP, acces presă, zona SPA, spații administrative, spații tehnice și C2, sala de antrenament.

În cadrul complexului vor fi amenajate și terenuri sportive în aer liber cu o suprafață totală de 1.666 de metri pătrați. Complexul sportiv va include străzi pe o suprafață de 5.860 metri pătrați, parcări pe 3.267,50 metri pătrați, alei pietonale pe 11.230 metri pătrați și spații verzi pe 59.249,70 metri pătrați.

Sursa: Economedia.

Distribuie articolul pe social media
admin-iasi
admin-iasi
Articles: 5