Top 10 Hoteluri din Iași

Capitala Moldovei din anul 1564 până în 1859 și una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite și capitala Regatului României, Iașul este una dinte cele mai vechi orașe din România. Situată în partea estică, în Câmpia Moldovei, municipiul Iași se află pe râul Bahlui cu o populație ce depășește 200.000 de locuitori.

Este orașul primului spectacol de teatru în limba română și al primului Muzeu de Istorie Naturală. Orașul este plin de monumente istorice, lăcașe de cult, grădini și obiective turistice precum: Palatul Calimachi, Mănăstirea Golia, Parcul Copou, Grădina Botanică din Iași, Sinagoga Mare, Biserica Sfântul Sava, Obeliscul cu lei etc..

Viața culturală a acestui oraș istoric este bogată și cu siguranță cei care o vizitează ajung să acumuleze un bagaj de informații nemaipomenite. Turiștii care decid să petreacă câteva zile în Iași nu trebuie să omită o vizită la faimosul Ateneu din Iași, Muzeul Literaturii Române în incinta căreia case și muzee ale diferiților poeți se află bine prezervate, cât și la Filarmonica de Stat Moldova și Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”.

Cum mulți aleg doar să facă un popas pe aceste meleaguri învăluite de istorie și educație, este mai mult decât potrivit să menționăm existența stabilimentelor care oferă servicii de cazare contra cost. Hotelurile în Iași sunt mai mult decât variate. Peste 40 de hoteluri și-au pus la dispoziție diferite facilități pentru a atrage și pentru a mulțumi sutele sau chiar miile de persoane care aleg să petreacă câteva zile de vacanță sau de muncă în incinta lor.

Pentru a vă ajuta să alegeți mai ușor locul care are să vă găzduiască pe parcursul călătoriei voastre, am întocmit acest mic articol cu plusurile unor locații care vă sunt puse la dispoziție.

Hoteluri de 5 stele din Iași

Pleiada Boutique Hotel & Spa – singurul Hotel de 5 stele din Iași

Locație: Șoseaua Bucium nr. 18; la 7 km de gara Iași și la 10 km distanță de Aeroportul Internațional Iași

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 743 lei

****Primești bilete gratuite la Operă, dacă alegi să te cazezi la Hotel Pleiada****

Cele mai apreciate facilități al acestei locații au fost transferul gratuit de la și/sau la aeroport, camerele pentru nefumători, WiFi gratuit, centrul de wellness, spa-ul, restaurantul cu mic dejun excelent, room service și dotarea tuturor camerelor cu aparat de cafea și ceai.

Notă Booking: 9.4/10

Pe lângă aceste facilități, hotelul Pleiada dispune de parcare privată gratuită.

Galerie Foto Hotel Pleiada Iași

Booking.com

Una dintre cele mai impresionante și exclusiviste locații din Iași. Hotelul Pleiada se mândrește cu o locație apropiată de centrul orașului, o zonă liniștită și numai bună de relaxare. Unicul hotel de 5 stele din regiune oferă camere cu vedere la minunatul oraș, la grădina superb amenajată sau cu vedere la puncte de atracție.

Fiecare cameră a fost atent amenajată și decorată induvidual pentru ca oaspeții să se simtă cât mai confortabil. Pe lângă terasa hotelului, centrul de conferințe și sala de fitness, un restaurant extraordinar cu mâncăruri tradiționale și internaționale atent alese, este pus la dispoziție împreună cu zone pentru fumători și nefumători.

Hoteluri de 4 stele din Iași

Prestige Hotel

Locație: Strada Titu Maiorescu, Nr. 1

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 329 lei

Cele mai apreciate facilități: camerele pentru nefumători, camerele de familie, parcarea gratuită, facilități pentru persoanele cu dizabilități, WiFi-ul și micul dejun foarte bun.

Notă Booking: 9

Cu o locație excelentă și cu scorul de 9,3 dat de cuplurile care și-au petrecut un sejur aici, Hotelul Prestige se află la mai puțin de 200 m de faimosul Parc Copou.

Proprietatea pune la dispoziție o parcare privată, camere pentru nefumători, terasă și chiar și balcon.

Familiile se pot bucura fără nici o grijă de zona de lounge a hotelului care servește zilnic un mic dejun gratuit ce include produse de patiserie, mezeluri, dulciuri, gem, cafea și ceai.

Unitățile de cazare includ pe lângă băile private și TV cu canale prin cablu, precum și WiFi gratuit, aer condiționat și acces cu cardul.

Galerie Foto Hotel Prestige Iași

Unirea Hotel & Spa

Locație: Strada Piaţa Unirii Nr. 5; 50 m de centru

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 615 lei

Cele mai apreciate facilități, printre acestea amintim: piscina interioară, cele două restaurante, camerele de familie, barul, aparate de preparat ceaiul/cafeaua în toate camerele, facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă, camerele pentru nefumători și transferul gratuit la aeroport.

Notă booking: 8.9

Un alt hotel de 4 stele, de această dată mult mai central fiind plasat în Piața Unirii, este Hotel & Spa Unirea care oferă acces gratuit la o piscină interioară, centru de fitness și o locație de 10 minute de mers pe jos de celebrul Tei al lui Eminescu aflat în Parcul Copou.

Pentru cei care aleg acest hotel cu scopul de a munci, vor fi plăcut surprinși să descopere centrul de afaceri cu WiFi gratuit.

Situat la ultimul etaj, oaspeții se pot bucura de o priveliște minunată asupra orașului. Holul hotelului este dotat cu un lounge bar de care se pot bucura turiștii veniți să se relaxeze.

Galerie Foto Hotel Unirea Iași

Grand Hotel Traian

Pentru cei care doresc o atmosferă luxurioasă și unică, Grand Hotel Iași este proprietatea cea mai potrivită. Clădirea construită în secolul al XIX-lea de Gustave Eiffel, emană un aer superior și plin de cultură. Combinația dintre eleganță și modernitate conferă fiecărui oaspete relaxarea de care are nevoie.

Hotelul este dotat cu suite elegante, decorate cu un gust rafinat și dotate cu facilități moderne.

Locație: Piața Unirii 1

Locație centrală și foarte apreciată de zeci de vizitatori, fiind în vecinătatea Teatrului Național, Bisericii Mitropolitane și a Palatului Braunstein

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 600 lei

Cele mai apreciate facilități: camere pentru nefumători, room service, restaurant, WiFi gratuit, camere de familie, bar și mic dejun

Notă booking: 9,3

Hoteluri de 3 stele din Iași

Hotel Belleville

O locație modestă și cu multiple facilități, Hotel Belleville pune la dispoziție camere spațioase, mobilier de lemn și TV LCD, o parcare privată pentru cei care călătoresc cu mașina.

Proprietatea oferă și o vedere la oraș, al cărui centru se află la doar 2 km și la o distanță de 2,5 km de Aeroportul Internațional putând beneficia de un serviciu de transfer contra cost.

Locația este dotată cu zone pentru fumători, aer condiționat, room service, facilități de călcat, menaj zilnic, iar în camere se găsesc frigidere și garderobă sau dulap, facilitățile fiind evaluate la un scor de 8,6.

Locație: Ciurchi, Nr. 21

Proprietatea se află la doar 400 de metri de centrul comercial Iulius Mall, la mai puțin de 1,5 km de Sinagoga Mare, Palatul Culturii.

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 275 lei

Cele mai apreciate facilități ale acestei cazări sunt transferul de la și/sau la Aeroportul Internațional Iași, camerele pentru nefumători și de familie, room service, parcare gratuită, facilitățile pentru persoanele cu mobilitate redusă, bar, WiFi-ul gratuit, bar-ul și micul dejun.

Notă booking: 8,8

Hotel Arnia

Cu un scor impresionant și un personal dedicat, hotelul Arnia de 3 stele din Iași se bucură de numeroși vizitatori datorită locației și a varietății de avantaje.

Cu o recepție deschisă nonstop, stații de încărcare pentru vehicule și internet gratuit, hotelul Arnia își primește vizitatorii în camere decorate elegant cu băi special amenajate și dotate.

Micul dejun este servit în fiecare dimineață, iar restaurantul hotelului pune la dispoziție o varietate de meniuri bine alese.

Locație: Sos. Arcu 26, locație aproape de Parcul Copou, Palatul Braunstein, Palatul Culturii și Grădina Botanică din Iași. Aeroportul Internațional Iași este la o distanță de 7 km, personalul ajutând la transferul la aeroport.

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 420 lei

Cele mai apreciate facilități de către oaspeți sunt transferul de la aeroport, camerele pentru nefumători și cele de familie, restaurantul, parcarea privată, WiFi gratuit și un mic dejun fabulos.

Notă booking: 9,3

Hotel Ildis

Situat în vecinătatea Parcului Copou, proprietatea dispune de parcare gratuită, terasă și balcon. Un loc modern și dotat cu aer condiționat, uscătoare de păr în fiecare cameră și produse de toaletă gratuite.

Palatul Culturii, Grădina Botanică, mall-ul Palas și Muzeul Mihail Sadoveanu se află la distanță ce se poate parcurge printr-o scurtă plimbare.

Locație: Str Muntenimii nr 7

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 292 lei

Cele mai apreciate facilități: restaurantul, WiFi gratuit, Parcare gratuită, camere pentru familie și nefumători, mic dejun, facilități pentru persoane cu mobilitate redusă

Notă booking: 8,7

Hotel Zimbru

Această proprietate vă pune la dispoziție un studio modern, cu chicinetă precum și un restaurant cu mese savuroase, un bar, dar și un centru de fitness pentru cei mai energici dintre oaspeți. Restaurantul prezintă o gamă largă de bucate tradiționale și mâncăruri internaționale.

Locație: Bulevardul Chimiei nr 2 – situat chiar vizavi de centrul comercial Iulius Mall. În apropierea ei se află și Palatul Culturii și Marea Sinagogă din Iași

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 315 lei

Cele mai apreciate facilități: restaurantul, WiFi gratuit, Parcare gratuită

Notă booking: 8,4

Hotel Moldova

Cu o vedere la oraș, situată central, se află hotelul Moldova. Un loc rafinat ce include o zona de relaxare, cafenea și un restaurant cu mâncăruri internaționale ce se pot savura pe terasa hotelului. Proprietatea este dotată și cu sală de sport, saună, piscină interioară și parcare gratuită.

Locație: str. Anastasie Panu nr. 31

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 375 lei

Cele mai apreciate facilități

 • Piscină interioară
 • Spa și centru de wellness
 • Restaurant
 • WiFi gratuit
 • Camere de familie
 • Room service
 • Parcare gratuită
 • Bar
 • Mic dejun
 • Facilităti pentru persoane cu dizabilități

Notă booking: 8,1

Hoteluri de 2 stele din Iași

Hotel Continental

Pentru cei care nu sunt foarte pretențioși dar tot își doresc o locație centrală, Hotel Continental este cel mai potrivit. Cu o locație excelentă aflată în apropierea Palatului Culturii, Parcului Copou, Palatul Braunstein și de Marea Sinagogă din Iași, hotelul pune la dispoziție 2 restaurante, băi extrem de bine dotate, camere cu frigider, TV, aer condiționat, camere de familie și internet gratuit. Pe lângă aceste facilități, animalele de companie sunt acceptate în urma cărora se pot percepe taxe.

Clădirea hotelului este inclusă în lista monumentelor istorice naționale.

Locație

Situată pe Strada Cuza Vodă nr 4, Hotel Continental se află în centrul orașului, în apropierea Catedralei Mitropolitane și de Piața Unirii.

Tariful mediu pe noapte (2 adulți): 443 lei

Cele mai apreciate facilități

 • Camere de familie
 • 2 restaurante
 • Facilități pentru persoane cu mobilitate redusă
 • WiFi gratuit inclus
 • Parcare la proprietate
 • Bar
 • Mic dejun

Notă booking: 7,6

Concluzie

Locații excelente se află la tot pasul. În Iași puteți găsi locuri care să vă satisfacă până la cele mai mici plăceri, care să vă ofere confort și un timp cu familia foarte bine petrecut. De la hoteluri de 5 stele până la cele mai modeste de 2 stele, aveți o varietate de proprietăți care vă stau la dispoziție și din care puteți alege fără nici o teamă.

Fie că vă doriți să fiți mai economi, să vă bucurați de o sesiune de masaj sau să înotați într-o piscină interioară, toate acestea le puteți găsi la hotelurile din Iași extrem de bine amenajate.

Distribuie articolul pe social media